EICMA Show in Milaan 2007

07 nov 2007 door Stuart Voskamp

Net als voorgaande jaren is er dit jaar weer een EICMA Motorfiets Show in Milaan. Om de hoek bij de Ducati Fabriek in Bologna, is de show in Milaan natuurlijk de ideale plaats om de nieuwste Ducati modellen voor het 2008 seizoen te presenteren.
Na het vorig jaar onthullen van het nu al legendarische 1098 model, werd er de afgelopen weken al veel gespeculeert over wat er te wachten stond tijdens de show. Ducati heeft veel werk besteed aan de 1098 project en met succes. Dit jaar heeft Ducati haar 1098 Superbike project verder uitgebreid naar de veel gevraagde lichtere versie, deze zal met een 849cc motorblok worden uitgevoerd, de Ducati 848.

Met geweldige prestaties en zo'n 3 kilo lichter dan zijn grotere broer, zal de Ducati 848 ook zeker een publiekslieveling gaan worden. Verkrijgbaar in het Wit en Rood!

 

Naast de 848 werd met spanning gewacht op de nieuwe Ducati 1098R uitvoering. Er gingen al veel geruchten in de rondte als Traction control, rond de 200 PK (met kit), vernieuwde Ohlins TTX schokbreker, titanium kleppen, titanium drijfstangen, WK SBK met kentekenplaat.

Het enige wat wij er over kunnen vertellen is dat het allemaal klopt!!

Door de nieuwe WK Superbike reglementen heeft Ducati met de 1098R een basis moeten creeëren waarop een competative SBK machine gebouwd kan worden. Dat hebben ze bereikt door het blok van de Ducati 1098R, die zo’n 1198cc inhoud heeft, op te bouwen als een raceblok. De grotere boring, 106mm, en iets hogere compressie zorgen ervoor dat de 1098R met de titanium kleppen en drijfstangen zo’n 20PK meer heeft dan het basis model. Verder is de 1098R uitgerust met de meest geavanceerde Ohlins TTX achterschokbreker en is er gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘anti-hop koppeling’.

Voor de Ducati liefhebbers onder ons is er ook een toevoeging aan het Monster pakket gekomen met de Monster 696,

2008 wordt weer een mooi motorjaar!!

zie voor meer info www.ducati.com

 

 

-back-