Kerst en nieuwjaarsgroet

26 dec 2007 door Stuart

Hallo beste racefans,
Nog even en dan is 2007 voorbij. Een mooi moment om het afgelopen seizoen samen te vatten.
Het eerste jaar in de Dutch Superbikes was
voor mij een grote uitdaging. Het budget voor 2007 was toereikend om een compleet seizoen ONK en diverse wedstrijden in het IDM te rijden. Nadeel: op slechts 1 motorfiets, maar wel een motorfiets die voorzien is van alle denkbare Ducati Corse parts die er op dat moment voorhanden waren, en getuned en ondersteund door Ducati Zaltbommel.

Ik was de gelukkige die mocht rijden op de nieuwe Ducati 1098S, een heel spannende motorfiets met een enorme uitstraling naar het publiek toe. Iets minder vermogen dan de concurrentie, maar wel met meer koppel en hetzelfde gewicht als de Japanners. Het hele jaar was het constant zoeken naar een goede afstelling. Zoals bij de voorjaarstraining in Spanje, waar het lastig bleek om een goede basisafstelling te vinden voor de Dunlop banden.

Een fantastisch moment was het toen ik kwalificeerde op het circuit van Oschersleben op de eerste startrij! Ook op de Nurnburgring waren de resultaten top met een 6e plaats.
Helaas heeft de machtige Ducati ons wel eens met mechanische pech in de steek gelaten, maar ook dat is motorracen…..

Volgend jaar gaan we uiteraard door met de Ducati 1098!
Er zijn nog veel zaken onduidelijk, zoals budget en met welke 1098 we gaan rijden. Binnen de regelementen mogen we rijden met een 1200cc met restricties, of een 'open' 1100cc versie.

Het team van vrijwilligers en ikzelf bedanken alle sponsors, club50 leden en de fans op Hyves en langs de baan voor hun vertrouwen en inzet. We zien jullie graag in 2008 weer terug.

Prettige kersdagen en een snel en veilig 2008!

-back-