Voorbeschouwing 1e wedstrijd paasraces assen -updated-

18 mar 2008 door Mark

DE RACE GAAT NIET DOOR. (bericht 20.03.2008)

Vanwege de weersomstandigheden is het niet verantwoord om te racen dit weekend. Ook de KNMV training op vrijdag gaat niet door. Alle rijders hebben bericht gehad via de e-mail.

Vragen over inhaalrace of inschrijfgeld kan ik nog niet beantwoorden. We zijn momenteel druk bezig om iedereen te laten weten dat de race niet door gaat.

First things First.

Sandra Hoekman, wedstrijdsecretariaat SMA

20.03.2008

 

Komend weekend is de eerste race van het seizoen! Altijd weer een spannend moment, en een goede besteding van de paasdagen.
De paasraces op Assen zijn ook traditoneel een ontmoeting van alle sponsors met het raceteam in actie.
Hierbij wil het team alle sponsors en relaties van harte uitnodigen om de tweede paasdag met ons mee te maken.
Mocht u met een aantal mensen komen, gelieve dan contact op te nemen met Peter van Uffelen, afdeling sponsorzaken van GoStuart Racing. svp per email bevestigen het aantal personen, zodat wij met toegangskaarten en de catering rekening kunnen houden. Peter@gostuart.nl

Let op! De races zijn op de MAANDAG, dus niet op zondag.

Graag tot op Assen, het nummer van de pitbox is lucky 13.

 
Zaterdag 22 maart
           
TIJD   KLASSE MIN.    
10.00 Training 1 Classics 25    
10.30 Training 1 125 25    
11.00 Training 1 SP 25    
11.30 Training 1 250 25    
12.00 Training 1 DSBK 25    
12.30 Training 1 Zijspannen 25    
  PAUZE   60    
14.00 Training 2 Classics 25    
14.30 Training 2 125 25    
15.00 Training 2 SP 25    
15.30 Training 2 250 25    
16.00 Training 2 DSBK 25    
16.30 Training 2 Zijspannen 25    
  EINDE        
           
Maandag 24 maart
           
TIJD   KLASSE MIN. LAPS  
11.00 Warm up Classics 8    
11.10 Warm up 125 8    
11.20 Warm up SP 8    
11.30 Warm up 250 8    
11.40 Warm up DSBK 8    
11.50 Warm up Zijspannen 8    
  Baandienst   10    
12.10 Race Classics 40 12  
12.55 Race 125 40 12  
13.40 Race SP 40 14  
14.25 Race 250 40 12  
15.10 Race DSBK 40 14  
15.55 Race Zijspannen 40 12
 

Dutch Superbike (overgenomen van racesport.nl)
In de Koningsklasse heeft een belangrijke wijziging plaatsgevonden. Dé Honda matador Arie Vos is overgestapt naar Ducati. Honda Nederland en Vos konden in de afgelopen wintermaanden niet tot overeenstemming komen en hebben Vos doen besluiten naar jarenlange trouwe en succesvolle dienst uit te kijken naar een nieuwe uitdaging. Het MCT Fabricom Team maakte gretig gebruik van deze buitenkans en heeft Nederlands succesvolste coureur van de afgelopen jaren weten binnen te lijven. Vos zal een ijzersterk team gaan vormen met Ghisbert van Ginhoven en Ronald ter Braake.

Van Ginhoven die afgelopen jaargang al een keer in de Dutch Superbike acte de présence heeft gegeven, zal dit jaar op vooral permanente circuits de strijd aangaan met de concurrentie in deze klasse.

Ter Braake heeft het afgelopen seizoen op een aantal verschillende motorfietsen gereden, maar heeft zijn zinnen nu volledig op Ducati gezet. De talentvolle Nijevener was tijdens de Race of the Champions al gastrijder bij Fabricom en gaat voor dit team nu het gehele seizoen rijden. Ook hij zal zich vooral laten zien op permanente circuits.

Naast Vos, Van Ginhoven en Ter Braake zullen Robert de Vries, Stuart Voskamp en Atiba Belgrave het Italiaanse racemerk gaan inzetten.

Honda Nederland lijkt een nieuwe “opvolger” voor Vos gevonden te hebben. Staphorster Joan Veijer zal voor het zeer succesvolle motormerk de honneurs gaan waarnemen. Hij zal uitkomen voor het Duntep Racing Team met ondersteuning van Ten Kate Tuning. De dubbele vice-kampioen in de Supersport klasse lijkt helemaal klaar om in de voet sporen van Vos te treden.

Nog een groot team heeft de beschikking over razendsnelle Honda’s. Stichting Racen Tegen Kanker pakt groots uit met Ron van Steenbergen, Sepp Vermonden (B) en Wesley van Nieuwenhuizen. Dit drietal, waarvan Van Nieuwenhuizen is ondergebracht bij het opleidingsteam, heeft zich sterk voorbereid en zal ook de hegemonie van Vos willen doorbreken.

Het Serco Racing Team heeft ook de beschikking over een Honda. De uit de Supersportklasse afkomstige Rik Lenters zal deze besturen. Lenters is tijdens een crosstraining ten val gekomen, waarbij hij vier gebroken ribben, een klaplong en een gekneusde long heeft opgelopen. Het lijkt er echter op dat de coureur uit Ane voor de eerste wedstrijd hersteld zal zijn.
Verder wordt de Honda Fireblade ingezet door onder andere het Van Buuren Racing Team Ermelo met de jonge Mark ten Napel die afkomstig is uit de KNMV Supercup 600cc klasse.

Yamaha heeft met Vice-kampioen Bob Withag een ijzersterke troef in handen. Hij heeft de overstap gemaakt naar RT Motorsports en krijgt als teamgenoot de Noor Tage Solberg die overkomt van Ahnendorp Tuning.

Verder staan Allard Kerkhoven van Team Oliveira, Peter Schalken van eLBé Keukens Racing Team en Hans van de Hoek van Probikes Racing Team op een Yamaha aan het vertrek.

Enigszins verrassend is de overstap van Paul Mooijman naar Kawasaki. Hij zal voor Kawasaki Europa / Jadoul Racing uitkomen. Vorig jaar reed de Hagenaar op een door Goedhart Motoren geprepareerde Suzuki. Mooijman komt als enige topcoureur op Kawasaki aan de start.

Suzuki lijkt dit seizoen niet met potentiële titelkandidaten aan het vertrek te komen. Bas Winkel van het nieuwe Art of Racing MRTT Hugen Team, Peter Politiek en Bertus Folkertsma lijken de meeste kans te maken op hoge eindklassering. Misschien dat Westerman Racing met Ferry van Rijn en Fred Slob voor verrassingen kunnen zorgen.

Marco Opheij gaat weer een volledig ONK seizoen rijden. Hij heeft de beschikking over de prachtige nieuwe KTM RC8. Hij zal de Oostenrijkse fabrikant voorlopig als enige vertegenwoordigen dit raceseizoen.

MV Agusta maakt ook zijn entree. De 40-jarige Harry van Beek zal het roemruchte merk uit de jaren zestig en begin jaren zeventig bemannen. Lange tijd leek het erop dat Van Beek de racehelm aan de wilgen zou hangen, maar op het laatste moment is Van Beek toch met het Scuderia MV Agusta Benelux Team tot overeenstemming gekomen.

Uit het FIM Superstock 1000cc kampioenschap zullen dit weekend drie Nederlanders toppers aan de start verschijnen: MQP Racing coureurs Danny de Boer en Roy ten Napel op Suzuki en Yamaha rijder Branco Srdanov van Zone Rouge.

Twee opvallende buitenlandse coureurs hebben zich voor deze wedstrijd ingeschreven: de Fransen Maxime Berger en Kenny Foray. Berger is de EK Superstock 600cc kampioen van 2007 en heeft een aantal jaren ervaring op internationaal niveau. Hij grijpt dit weekend, net als Foray, aan om zich voor te bereiden op de FIM Superstock 1000cc wedstrijd eind april tijdens het WK Superbike evenement in Assen.

-back-