Ducati racing team gostuart stopt met racen

25 sep 2008 door John
 

Beste racefans,

Na een periode van problemen met onze Ducati, heeft -zoals iedereen heeft vernomen- Stuart na de race in Eemshaven niet meer met de Ducati 1098S gereden.

Er waren onderdelen en reparaties nodig die lange tijd in beslag hebben genomen.  
In de tussentijd kon Stuart, in goed overleg met de belangrijkste sponsors, deelnemen aan drie ONK wedstrijden op de Duntep  Honda’s.
In de Supersport en de Superbike werden door Stuart diverse wedstrijden gereden.  Met hierin een stijgende lijn, en een zeer positief resultaat in de laatste wedstrijd op Assen, namelijk de overwinning in de supersport 600 klasse!

Enthousiast en vastberaden konden we vooruit kijken naar de volgende races. Hierbij zouden we weer over onze ‘eigen’ Ducati 1098S kunnen beschikken. 
Voor de race op Assen (Rizla Racing Days) was onze Ducati gerepareerd, echter door onvoorziene omstandigheden werd deelnemen aan het Rizla weekend ons niet mogelijk gemaakt.
In de volgende weken na deze deceptie, werd alles op alles gezet om in Spa Francorchamps wel aan de start te kunnen verschijnen.

Echter een inbraak in de opslagruimte van onze Ducati een week voor de races op Spa, zorgde ervoor dat niet alleen Spa Francorchamps niet meer haalbaar was, maar dat ook het seizoen 2008 ten einde was.

Dit was voor Stuart en het team natuurlijk een grote teleurstelling, temeer omdat we op de juiste weg zaten. Dit gezien enkele topklasseringen met de Ducati en de klassering in de top 5 van het Nederlands kampioenschap na de eerste twee races dit seizoen.

Bij de inbraak zijn vele materialen, onderdelen en al ons gereedschap gestolen. Na inventarisatie hiervan is vast komen te staan dat wij niet met eigen middelen in 2009 aan de start kunnen staan van een kampioenschap.

Het valt mij dan ook zwaar om jullie mede te delen dat het Ducati Racing Team Gostuart ophoud te bestaan.

Wij willen jullie als sponsor, groot en klein, fan, en verdere bekenden van het race team hartelijk bedanken voor jullie steun en support de afgelopen jaren.

Wij als teamleden kijken uit naar een terugkeer van Stuart in het race gebeuren, en zullen alles op alles zetten om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor het seizoen 2009.

Via de website zullen wij de informatie, nieuwsberichten en ontwikkelingen omtrent Stuart mededelen. Bij een terugkeer van Stuart in de racerij hopen we natuurlijk weer op uw steun en support.

Met sportieve groet,

John Schut
Teammanager
Ducati Racing Team GoStuart

 

 

-back-