15 juli 2007

uitstapje in de grindbak verstoord de kans op punten, maar geeft mooie inhaalrace!

door Mark, 16 juli 2007

foto's

Stuart heeft tijdens de Speedtrophy 2007 op Assen een 25 plaats gescoord. Na een tegenvallende training vertrok Stuart toch nog vanaf de 14e plek, en met een veld van 40 deelnemers doe je het dan gewoon goed. De start was prima te noemen, want na 2 rondes lag Stuart met de bulderende Ducati 1098S al op een 8e plaats! In die ronde ging het helaas fout, Stuart was in gevecht en remde erg laat voor Meeuwenmeer, met als gevolg dat het voorwiel wegbrak. Stuart gleed een heel stuk op zijn rechter kneeslider en de verwachte crash bleef gelukkig uit; Op een slapstick achtige manier kwam de Ducati in de grindbak. Stuart kon de motor gelukkig nog rechttrekken, en geholpen door het beestachtige koppel van de 1098S ploegde Stuart als een John Deere in aardappelrooi-tijd de rode machine weer uit de knisperende snelheidsremmer....

Als laatste kwam Stuart gelukkig weer langs start/finish, geen schade aan de motor en met nog 10 ronden te rijden reed Stuart een imposante inhaalrace, waarbij hij maar liefst 15 plaatsen goedmaakte!!

Daar krijg je helaas geen punten voor en ook de 25e plaats levert niets op voor het kampioenschap.

Ondanks dit uitstapje was het een goed verlopen raceweekend, de voorspelde 30 graden en zomerweer bleven uit, en Stuart wil graag de enorme opkomst aan mensen bedanken voor hun komst. Later lees je hier het officiele persbericht, de foto's staan hier